Om oss

arteriet er et relativt ungt visningssted som retter seg mot kunstinteresserte i Kristiansand og i Agderfylkene. Hovedfokus er på kunstnerne i og fra regionen. Vårt første mål er å få åpnet opp kunstmarkedet og gjøre det transparant. Vi vil vise så mye bra kunst som mulig her på disse nettsidene. Slik kan publikum få et enda bedre valggrunnlag når de skal velge hvilken kunst som skal få bli en del av dagliglivet.

Naysa Andrade er ny daglig leder av arteriet. Hun har bodd flere år i Kristiansand. Hun er utdannet arkitekt og kunstner og arbeider ut fra atelieret sitt i Myrbakken. Hun var aktiv i kunstnergruppen Kunstitusjon i forbindelse med utstillingene Arrivals i Kunsthallen og A4 på arteriet. Fra nå av kommer hun til å sjonglere tiden sin mellom kunstnerskapet sitt og som daglig leder for arteriet.

arteriet går åpenbart gjennom en periode med forandringer. Vi håper å snart få etablert en plattform som det kan arbeides videre ut fra. Naysa Andrade blir en sentral person i dette arbeidet. Uansett er hovedtanken fremdeles at arteriet retter seg mot kunstinteresserte i Kristiansand og i Agderfylkene samt at det er et visningssted for kunstnere i og fra denne regionen. Vi vil holde kunstmarkedet transparant ved å vise så mye bra kunst som overhode mulig i våre lokaler.

arteriet fører både abstrakt og figurativ kunst, og tilbudet bærer kjennemerke av kvalitet, originalitet og en gjennomført teknikk. Som galleri er vi alltid på utkikk etter nye utrykksmåter som tiltaler oss og som vitner om en tydelig kunstnerisk visjon. Noen ganger kan det bety at kunstneren er søkende, men det søkende kan i mange tilfeller være tydelig nok for oss.

Vi fører i tillegg til etsninger og fotografier også tegninger og malerier samt skulpturer. Alle disse kan kjøpes og en del av kunstsamlingen kan også bli leid. Utleiedelen skal få lov til å utvikle seg over tid.

arteriets åpningstider finner du her.