Velkommen til Arteriet

Aktiviteter og utstillinger

arteriets åpningstider finner du ved å klikke HER 

 

 

Jon S. Lunde

 

The Real Inspector

 

5. - 26. oktober

 

 

Plakat THE REAL INSPECTOR

 

 


Vi inviterer til åpning av separatutstilling med Jon S. Lunde
Åpning er lørdag 5. oktober kl.18

Vi har dobbel vernissage Jon S. Lunde separatutstillig "The real inspector" og
Bokslipp "Elpis: en demonologi" av Maja Hagen Torjussen.


Jon S. Lunde | THE REAL INSPECTOR

Tre store flerkanals videoskulpturer utgjør utstillingens hovedarbeider. Veggmonterte TV-skjermer danner geometriske mønstre med tilhørende fargetemperatur, tematikk og innhold. Videomonitorer av eldre modell står som nøkterne kontrapunkter til de surrealistiske veggvideoene. Et samarbeid med Jonas Magnussen skal transformere det innerste rommet på Arteriet til et svart/hvitt, metafysisk motstykke til det hektiske og fargesterke førsteinntrykket. Vi får også et innblikk i det bakenforliggende konseptet via en rekke byråkratiske skjemaer hvor fargebruk også står i sentrum. Arbeidene som presenteres er overflaten av et konseptuelt havdyp som er utviklet og utvidet over flere år: verktøyet for å skape et ladet og komplekst multimediauttrykk.

Jon S. Lunde (f. 1977) har bakgrunn fra elektronisk musikk, men har de siste årene orientert seg mot samtidskunst. Hans siste arbeid var "Building A Narrative", en lydinstallasjon i heisene på Kristiansand Kunsthall og biblioteket.

---

Maja Hagen Torjussen | Elpis: en demonologi:

Elpis: en demonologi er et parallelt, men autonomt narrativ til Lundes utstilling. Elpis er usikker på om hun noensinne har forlatt leiligheten sin og om virkeligheten bare er en blanding av drømmer og hallusinasjoner. Mikhal Signahl forsker på substansen G10W og bruker Elpis som forsøkskanin på forskningsskipet Inept Force sammen med Dr. Graphs. Abra Coin prøver å forstå forandringene som skjer i Miljøet. Nemi ser objekter i stykker med ravneøynene og holder barna sine innestengt i kjelleren for å beskytte dem mot sentimentalia.

Maja Hagen Torjussen (f. 1991) er redaktør for Lik forlag og forfatter.

Velkommen til dobbel festkveld på Arteriet!

Afterpiece 2017

 

Sign up to our newsletter

nyhetsbrev